Zo werkt het: in 7 stappen naar jouw droomhuis

1. Bouwkavel in optie

Vanaf de start verkoop geef je aan welke kavel jouw voorkeur heeft. Nadat de kavels zijn toegewezen, kun je een optie nemen. Optanten die geen enkel voorbehoud hebben, krijgen voorrang tijdens het toewijzen van de vrije kavels.

2. Oriëntatie en toetsen op haalbaarheid

Ga een oriënterend gesprek aan met een architect om je wensen in kaart te brengen en inzicht te krijgen in de bouwmogelijkheden. Op basis hiervan scan je ook alvast je financiële mogelijkheden om de haalbaarheid van je ideeën in te kunnen schatten.

3. Hypotheek

Samen met een hypotheekadviseur bekijk je of het bouwen van jouw droomhuis financieel haalbaar is. Voor het verkrijgen van een hypotheek zijn een aantal documenten verplicht: grondovereenkomst, aanneemovereenkomst en omgevingsvergunning. Het hypotheekbedrag wordt gestort in een bouwdepot, zodat je de bouw in termijnen kunt betalen. Het opgenomen saldo wordt toegevoegd aan je hypotheeklening.

4. Woonwensen en ontwerp

Als je weet dat het bouwen van jouw droomhuis financieel haalbaar is, ga je verder met het in kaart brengen van je woonwensen bij een architect en/of aannemer. Zo kom je tot een voorlopig ontwerp en uiteindelijk tot een definitief ontwerp. Houd hierbij rekening met de eisen uit bijvoorbeeld het bestemmingsplan, bouwrichtlijnen, welstand en beeldkwaliteitsplan.

5. Definitieve koop

Na het verstrijken van de betaalde optietermijn beslis je of je de kavel koopt. Als je de kavel koopt, onderteken je de koopovereenkomst en ben je eigenaar van de grond. De overdracht en betaling vindt plaats bij de projectnotaris.

6. Vergunningen

Met het definitief ontwerp vraag je een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. De bouw kan starten zodra de onherroepelijke omgevingsvergunning is afgegeven. Het verkrijgen van een omgevingsvergunning duurt normaal gesproken maximaal 8 weken (exclusief eventuele bezwaarprocedures).

7. Bouwen en opleveren

De aannemer van jouw keuze realiseert jouw eigen droomhuis. Zodra de bouw is afgerond, wordt jouw woning opgeleverd en begint het grote genieten!

Ontwikkeling & realisatie

Verkoop & informatie

Kamminga Makelaars
Groot Schavernek 9
8911 BW Leeuwarden
Tel. 088 299 89 99
info@kammingamakelaars.nl
www.kammingamakelaars.nl

Makelaardij Hoekstra Leeuwarden
Willemskade 9
8911 AW Leeuwarden
Tel. 058 - 233 7 333
nieuwbouw@makelaardijhoekstra.nl
https://www.makelaardijhoekstra.nl

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2